Vi som bloggar

Thomas Kroon. Kryddstark ryggbiffsgrillare som gillar stora, välmarinerade stycken som får ta sin tid på gallret. I sin thailändska hawaiiskjorta har Tomas tagit sig an en del otippade storheter. Däribland bävern. »Jag grillade bäver. Någon grillade alligator. Bävern blev dock inte så bra«, minns han. När han står framför sin Weber Summit S-470 är det till tonerna av Bo Kaspers Orkester. Enligt Tomas kan man inte få till en lyckad grillfest utan dem.  »Innan Bo Kaspers grillade man, men man hade inte roligt«.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Anders Hultén. Marinadfantast som håller sin Weber Summit S-450 varm året runt. Julskinkan har sin plats på grillen. Något som Anders förtydligade lite extra då han gick till sängs den 23:e december utan en tanke på grillningen han påbörjat. Tanken uppenbarade sig istället på julaftonsmorgonen, då han med viss förskräckelse insåg att skinkan legat på gallret hela natten. »Den var well done«, berättar han.  Anders främsta grilltips är att använda råvaror med hög kvalitet. Och att komma ihåg att man grillar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krister Hultén. Gasolförespråkare som lägger fläskkött på grillen då han inte håller ordning i butiken. När det är grilldags framför Kristers Weber Genesis S-320 så är favorittillbehöret tveklöst pizzasten. Det rekommenderar han skarpt, tillsammans med en rejäl grilltång och en kall öl. Då är man lika hemma som köksgrillningen i dokumentären »Plötsligt i Vinslöv«, vilken tillhör Kristers favoriter vad gäller sköna grillstunder. Hans främsta grilltips är dock inte att elda köttet i köket, utan att använda gasolgrill. »Snabbt, enkelt och smidigt«.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andreas Isaksson. Kycklinggrillare som litar på Santa Marias färdigmarinader och struntar i refrängen. Han föredrar fågelkvitter i bakgrunden när hans Weber Summit S-450 jobbar för fullt. Den trådlösa grilltermometern anser han är ett ovärderligt tillbehör. Den piper när köttet är klart. Då slipper man hänga över grillen. Något Andreas fått erfara heta konsekvenser ifrån, då spännet på hans skärp nådde oanade temperaturer och gav lunchen i magen en extra tillagning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olof Persson. Mångårig grönsaksgillare, hårt nischad åt det vegetariska hållet. Har tidigare tyckt att endast stora stekar äga rätt att inträda på grillens kol (eller i dess gasol). Tänker komma med lite tips på vad som kan passa som tillbehör till en lyckad grönsaksgrillning eller rent av göra egna vegetariska grillförsök. Möjligen åker sista Hokkaido-pumpan (från fjolårets skörd) upp på grillgallret.

  • Facebook
  • Twitter