Höghöjdsgrillning på låg nivå

Skrivet av Thomas i kategorin Det är grillat, Okategoriserade den 31 oktober kl. 20:51. Inlägget har inga kommentarer.

Har provat på lite annorlunda grillning nämligen höghöjdsgrillning, ska tydligen ge köttet extra god smak pga den syrefattiga luften.

För en lyckad höghöjdsgrillning krävs:

1 berg med hög höjd, kött, eld, trevligt sällskap och gärna en kompass.

Laddade inför höghöjdsgrillningen med att äta lite älghjärta (10 timmar indirekt på låg värme ,50 grader!!) smakade ruskigt gott. Passade även på att äta lite grillad sik i klådda ( klådda är en typ av bröd som smakar som kaka) fungerar utmärkt att baka på pizzastenen (klåddastenen som det heter i Norrbotten)

Efter en lång klättring tändes en eld högst upp på berget och köttet grillades över öppen eld. Lite svårt att reglera temperaturen utan belysta reglage, som jag är van vid på Weber Summit  S 470. Blev trots detta en mycket lyckad grillning, sen var det ju det där med kompassen, men som man säger: ner kommer man alltid..

Fungerade bra att grilla här också trots att man var så långt hemifrån att man hade behövt använda Holidayphone för att blogga via mobilen för att slippa dyra utlandssurfningar. Kolla de låga samtals och surfkostnaderna på www.holidayphone.se

 

  • Facebook
  • Twitter

Kommentera