Helgrillad fläskfilé på fredagslunchen

Skrivet av Andreas i kategorin Det är grillat, Går det att grilla?, Hulténs gillar den 3 september kl. 16:29. Inlägget har inga kommentarer.

Då var det dags igen! Fredagslunch.

Anders och Thomas begav sig till City Gross här i Staffanstorp och införskaffa lite råvaror. Idag fanns det fläskfilé, jalapenos, salami, ost och en fryst förpackning med potatis, majskolvar och broccoli. Även en lite kryddigare berneaise sås fanns i plastpåsen.

Efter lite förberedelser och arbete i köket så var fläskfilérna fyllda. De såg riktigt goda ut även innan de grillades. Fyllda med riven ost, jalapenos,salami och grillolja var det dags att slänga på dem på Webern.

Köttet grillades med indirekta metoden strax över 200 grader i närmare 40minuter. Potatisen grillades som vanligt i Webers rostfria grillform och blev bra som vanligt.

Köttet blev ganska starkt faktiskt, inte för starkt utan precis lagom! Det hela smakade mycket bra och kommer tillbaka en annan gång, om jag får bestämma. Med andra ord ingen risk! :-)

Laddar upp bilder som vanligt och hoppas någon beskökare kan få inspiration. Någon som har bra förslag på vad man kan stoppa i fläskfilén till de andra besökarna på bloggen och som vi kan prova?

På återseende!

PS! Ni som följer bloggen vet att det blev tårta till efterrätt :-)

  • Facebook
  • Twitter

Kommentera