Grillad Kalvrygg

Skrivet av Mikael i kategorin Det är grillat den 11 december kl. 09:47. Inlägget har inga kommentarer.

Nu var det längsen grillen var igång, men igår hände det!

Hade inhandlat kalvryggbiff. Dessa grillades hastigt på högsta värme så de fick snygga ränder och den goda grillsmaken. Sen åkte de in i ugnen inställd på 100 grader tills de höll en innertemperatur på 57 grader. Kanske tog en halv timme?

Till kalven serverade jag en rotsellericremé, man hackar en rotselleri i grova bitar och koker  i grädde tills de är riktigt mjuka. Mixa sedan detta slätt med en klick smör (nä, det är ingen hälsokost, men gott!!), smaka av med salt, peppar och lite pressad citron.

Jag fräste också upp lite champinjoner, silverlök, babyspenat och lite torkade cocktailtomater i smör och hade till.

Sen såg jag en gång på TV-programmet Halv åtta hos mig en kille som friterade hasselbackspotatis, så det testade jag också. Skär potatisarna som vanligt och fritera till de är riktigt, riktigt krispiga, det blev riktigt gott! Tänk dock på att inte ha alltför stora potatisar, risken är då att de inte blir klara rakt igenom.

  • Facebook
  • Twitter

Kommentera