Flankstek

Skrivet av Mikael i kategorin Det är grillat, Går det att grilla?, Okategoriserade den 10 juli kl. 17:32. Inlägget har inga kommentarer.

Idag landade det flankstek på grillen. Ett perfekt grillkött.

Kött smakar mer eller mindre kött, flanksteken smakar verkligen kött. Jäkligt gött!

 

Jag grillade det på direkt värme ca 3-5 min. Det SKA vara rött/rosa inuti. Jag gillar ju kött blodigt och därför skrämde jag det mest på grillen…

Till detta gjorde jag en rödlöks”sås”. Stekte en massa rödlök i smör sakta och länge, saltade och pepprade. Hade även lite citrontimjan i.  Sen hällde jag på en skvätt grädde så det mest blev ”krämigt”.

Grillade lite champinjoner också. Till hade jag även lite rostade färskpotatisar, med timjan och rosmarin.

 

Bilden ser lite grå ut, men det smakade fantastiskt!

 

 

Hann även med att grilla en snabb dessert, det är ju ändå söndag. En rejäl skiva sockerkaka grillades, lite ananas på spett fick också blir varma på gallret. Och en klick lättvispad grädde med vanilj blev pricken över i:et.

  • Facebook
  • Twitter

Kommentera